Viktor Frisk

Viktor Frisk

Viktor Frisk

Viktor Frisk

6 saker som gör att vi får balans i livet

Viktor Frisk  |  Publicerad 2017-10-17 08:00  |  Lästid: 2 minuter

Hösten drar in över oss och jag märker att det börjar bli mycket mörkare nu. Mörkret brukar i sin tur ibland göra mig lite i obalans men jag känner inte det på samma sätt i år. Jag tror det är rutinerna som är så sjukt viktiga för mig att ta mig framåt och igenom.

Tips på vad man ska göra när man blir i obalans:

  1. Skapa egna morgon och kvällsrutiner som på något sätt gör dig glad! Gå upp 30 minuter tidigare för att få en stund där du kan vara med dig själv och vakna i lugn och ro för att få en bra start på dagen. Funkar faktiskt riktigt bra!
  2. Avsluta varje kväll på samma sätt minst 4 dagar i veckan. Försök även att stänga ner socialamedier 1 timme innan du ska sova. Våran hjärna orkar inte vara på högvarv 24/7.
  3. Jag brukar alltid tänka på vart var jag för 1 år sen? Och i vilken position vill jag ha i mitt liv 1 år framåt från den dagen vi är på idag. 17:e oktober 2018 vem är jag då?
  4.  Planera din vecka, så att allt som är viktigt finns med och prioriteras. När alla börjar rycka i dig redan på måndagen, så kan du se om det de vill passar in i ditt schema. Gör det enkelt. Skriv en lista på vad du vill ha gjort den här veckan och när du vill att det ska vara klart.
  5. Gör det nu! Börja tänka mer direkt på hur många saker som inte blir gjorda i din värld bara för att du väntar på rätt tillfälle, rätt plats och rätt omständigheter. Om du tillbringar ditt liv med att vänta på de perfekta tiden, så kommer du aldrig att åstadkomma något bra. En bra idé utan handling har inget värde. Sätt igång bara. Ta ett första steg framåt.
  6. Börja läs böcker om personutveckling och lär dig mer varför vi är glada, ledsna, stressade, uppåt eller neråt. Att själv få insikt hjälper oss ofta att hitta en bättre balans hos oss själva.
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar