Viktor Frisk

Viktor Frisk

Viktor Frisk

Viktor Frisk

VAD GÖR EN SOCIAL MEDIA DIRECTOR?

Viktor Frisk  |  Publicerad 2015-09-14 10:16  |  Lästid: 2 minuter

sho.jpgss

Social media director på Mindmakers PR

Mitt mål med mitt bloggande har aldrig varit att egentligen bara driva en blogg. Mitt mål har alltid varit att det ena kommer ge det andra. Bloggen är min stabila bas där jag alltid har grunden till det jag håller på med idag. Både när det gäller musik, bloggande, andra sociala medier och mitt yrke.

Jag är anställd på företaget Mindmakers PR som Social Media director. Men vad gör man egentligen då? Det ska jag berätta!

 Jag jobbar mycket med våra kunder som exempelvis Halebop, LinkedIn, Storytel, Nordicbet m.m med alla deras kanaler i sociala medier. Som exempel Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter och övriga kanaler.

Jag bygger strategier för att bli ännu starkare och jobba med innehåll och snyggt material. Det gäller att veta vilka tre ben man står på och få fram budskapet tydligt.

– Många företag jobbar fortfarande med traditionell media som en helsida i DN, Tv-reklam eller facebook annonser. Jag försöker hitta nya vägar så företag kan få ut ännu mer av sina kampanjer i sociala medier.

– Sen är min roll att hela tiden vara med i möten och hjälpa företag och influencers att ge inputs på mina egna ideér och tankar.

Jag tycker det är kul att ett så stort företag vågar anställa en 20 åring. Jag har inte 10 år bakom skolbänken bakom mig, men jag har erfarenhet inom det här sen jag var 15 år gammal. Så detta bevisar återigen att skolan inte betyder allt. Jag är väldigt tacksam att jag får vara endel av att bygga det här företaget ännu starkare!

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar