Viktor Frisk

Viktor Frisk

Viktor Frisk

Viktor Frisk

what if we all love each other

Viktor Frisk  |  Publicerad 2014-09-09 20:35  |  Lästid: 2 minuter

Nej nu kan jag inte hålla käften längre. Jag tänkte hålla den politiska fråga helt utanför min blogg. Men när vissa saker berör mig så pass djupt så måste jag få skriva det, med all rätt. Exakt denna status skrev jag på min facebook här omdagen.

Jag såg att 10 av mina vänner gillade (Sverigedemokraterna i Riksdagen, Ja tack!) som en grupp på facebook och jag skrev då att likheten mellan dessa människor var att allihopa kom ifrån en liten by ute på landet där mycket bygger på fördomar och där oftast människor aldrig åkt utanför sin trygghetszon. Man borde inte bilda sig uppfattningar eller ta ställning i något man faktiskt inte vet något om. Jag bor hellre i ett u-land med medmänsklighet än i ett i-land med främlingsfientlighet.

Och så här tycker jag. Lyssna nu! Jag kommer själv ifrån en liten by ute på landet och jag vet själv vilka fördomar jag har haft under åren, eftersom att jag faktiskt aldrig haft en aning om vad som fanns utanför just min trygghetszon. Jag har ofta trott på allt vad folk sagt och det har inom mig byggt egna fördomar. De senaste åren har jag vågat gå utanför min trygghetszon, se utöver mina fördomar och fått insikt. Det jag menar är inte att alla som röstar på dem är ifrån en liten by på landet, jag skriver bara om den likhet jag såg, de är inskränkta.  Jag har vänner som kommer ifrån alla världsdelar, jag har vänner som har varit tvunga att lämna städer som små för att fly krig och svält, jag har vänner med olika sexuella läggningar. Jag har fått upp ögonen för världen, för mina medmänniskor och jag är så glad att Sverige idag inte är just det som Sverigedemokraterna vill ha. Jag tycker det är upprörande att SD-anhängare insisterar på att de inte är rasister, men ändå så firar de nazisternas framgång i Frankrike. De firar ett part som sagt att kvinnor inte ska ha rösträtt, att homosexuella är onormala. De firar ett parti som nekar förintelsen som mördade miljontals judar. Tänk de som överlevt förintelsen som idag är 80-90 år gamla och vill leva sin sista tid i frid efter vad de varit med om, ska de behöva sitta och se när historien upprepar sig själv på det här sättet?

Vart är världen påväg om vi skulle skicka tillbaka alla människor som inte är födda i Sverige, de som sitter på den enorma kunskap som vi aldrig kommer komma i närheten av? Väldigt många av landets bästa kirurger och läkare är inte födda i Sverige. Så vad skulle Sverige vara utan olika nationaliteter där vi alla får vara olika och vara precis som vi vill.

Screen Shot 2014-05-27 at 10.35.25 AM

  Jag bor hellre i ett u-land med medmänsklighet än i ett i-land med främlingsfientlighet! Alla kan inte älska alla, men ju mer vi förstår varann och öppnar upp oss så kommer vi förstå andra. En kan inte göra allt, men vi alla kan göra något!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar